Recensie van NBD Biblion

De recensie van NBD Biblion, gevolgd door een prachtige bestelling, is binnen! Ben er reuze blij mee.
In de voetsporen van Zarafa: Deze mooie reisgids leent zich uitstekend voor een origineel cultureel project. In het spoor van haar historische roman ‘Kom Atir kom’ (2020) nodigt auteur Agnita de Ranitz (1952) de ondernemende lezer uit eenzelfde tocht te maken als die haar romanpersonages volbrachten toen ze in 1827 de eerste giraffe in Frankrijk (diplomatiek geschenk van de pasja van Egypte aan koning Karel X) van Marseille naar de Jardin des Plantes in Parijs brachten. De enthousiaste en goed geïnformeerde schrijfster reconstrueert met haar romanfragmenten de 42 dagen tellende reis, informeert over voorbije en huidige bezienswaardigheden onderweg en geeft veel tips om de reis zo aangenaam mogelijk te houden. Een mooi boek voor onder de schemerlamp, maar vooral als leidraad voor een leerzame excursie. Met foto’s en afbeeldingen in zwart-wit en kleur en vijf recepten.
Recensent: Matthieu Kockelkoren

Dit bericht werd geplaatst in Non classé. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s