De prijs

Sweek schrijfwedstrijd. april 2019.
Een kort verhaal van maximaal 250 woorden met daarin het woord ‘boot’ verwerkt.

De prijs
Had ze niet dat vlekje onder haar oog dan scoorde ze nog beter, maar voor hem is ze de allermooiste. De tweede prijs! Ze glimt nog van de olie.
Licht deinend koerst de schuit naar de overkant. Met kaarsrechte rug staat zijn Diana daar en kijkt rustig voor zich uit. Hij bewondert haar gele oorhangers, is idolaat van haar donkere ogen en lange wimpers. Bijna zijn ze thuis.
Het water spat tegen de romp.
De jury loofde Diana voor haar verhoudingen, haar ranke benen, haar gestroomlijnde heupen, haar rechte tepels, haar brede kruis. Ze noteerde de reebruine haarkleur, haar perfecte rondingen.
Het bootje versnelt vaart, draait onverwachts dwars op de stroom en helt vervaarlijk over. De veerman kamt met de roeiriem het woelige water.
En belovend vruchtbaar was ze, dat wist hij.
Opnieuw schiet het vaartuig in een stroomversnelling en zwabbert onbeheerst heen en weer. Met in één hand de gewonnen beker en de andere geklemd om de reling, schat hij de afstand naar de overkant. Ineens tilt de bruisende watermassa de boeg omhoog. Hij ziet het water over zijn schoenen schuimen en hoort iets zwaars in het water plonzen.
Nog even verschijnt zijn Diana met rollende ogen en tong tussen de tanden geklemd naar boven om in het kolkende sop te verdwijnen. In de verte komt ze weer aan de oppervlakte en de boer ziet hoe ze met haar vier poten omhoog en zo nu en dan een ontblote uier, door de rivier wordt meegesleurd.

Dit bericht werd geplaatst in Non classé. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s