C Lezersreactie


A.K.: “Je wordt helemaal meegenomen in de belevenissen van Clara en Douwe. Een heel toegankelijk boek door de vlotte manier van schrijven. Een echte aanrader”

K.v.R. nakomeling van Sichterman: “Ik heb je boek met veel plezier gelezen, een mooie fantasie, én een mooi beeld van de tijden toen.”

R.B.: “Vlot geschreven met veel historische feitjes. Leuk om dit waargebeurde verhaal te lezen.”

G.P.: “Ik heb het boek over Clara met heel veel plezier gelezen. Net als bij ‘Kom Atir kom’ werd ik helemaal meegezogen in het verhaal en zag in gedachte Clara op een kar door Europa trekken. Heerlijk om vooral nog eens te lezen, en nog eens. Ben erg benieuwd of na Clara en Zarafa de auteur zich nog eens gaat wagen aan een ander bekend dier: olifant Hansken.”

Adrie van den Berg, auteur van de Leeuw van Alpi: “Wat heb je een intrigerend boek over Clara geschreven. Ik had heel even moeite om er in te komen. Dat kwam bovenal door de fragmentarische opbouw van het verhaal. Maar naarmate je met meer zijdelingse informatie op de proppen komt wordt het uitnodigend spannend. Wat heb je een detailrijke achtergrondkennis over de tijd waarin Clara door Europa trok. En wat een ongelooflijk gevoel voor de sfeer per stad en land. En wat verlekkerend zijn de technische weetjes over bij voorbeeld het slaan van penningen. Het was dus genieten.”

M.S.: “Ik heb het boek nog niet uit, maar wat is het boeiend geschreven!!! Puur genieten! Wat heb je het allemaal boeiend en liefdevol geschreven.”

E.v.d.P.: “Na de geweldige roman Kom Atir Kom, waarin Agnita de voettocht van Zarafa, de eerste giraffe van Frankrijk van Marseille naar Parijs beschrijft, heeft de schrijver met Clara opnieuw een origineel verhaal te pakken waarin een uitzonderlijk dier in de schijnwerpers wordt gezet. En dat in een fraaie historische context waarin ‘tandentrekkers, potsenmakers, muzikanten’ en andere bijzondere figuren de jaarmarkten tot bijzondere evenementen maken. Een fijne combinatie van geschiedenis, bijzondere dieren en humor.”

O.d.R. : “Ik heb genoten van je boek, Agnita! Erg leuk en interessant om te lezen met een mooie verhaallijn ertussen. Aanrader!!”

A.S.B: “Ik heb zeer genoten van je boek. Heel fascinerend! Wat een onderzoek werk. Mooie foto’s en plaatjes. Ik wist niet dat een neushoorn zo’n lief dier was.”

A.d.J. (boekhandel de Vries in Zierikzee): “Het is een geweldig boek!”

A.K.: “Wederom chapeau!”

M.N.: Wat heb ik genoten van je boek!!!! Ik heb het al een paar dagen uit en het even laten bezinken. De laatste episode vond ik zelfs dermate emotioneel, dat ik het spijtig vond om afscheid te nemen van de hoofdpersonen, Clara als ‘persoon’ meegerekend. Allen prachtig gekarakteriseerd!

A.N.: “Ik vond dit boek echt leuk om te lezen. Nog vlotter en makkelijker dan je verhaal over de giraffe.”

A.W.V: “Binnen een dag las ik Clara uit. Wat een goed geschreven roman;”

M.S: “Wat heb ik van Clara genoten! Wat een verhaal en zo beeldend beschreven. Chapeau Agnita!!! Ik ben helemaal met haar meegereisd net als met Zarafa! Wat een fantastische roman is Clara. Geweldig zoals jij kunt vertellen! Meesterlijk, meeslepend en ontroerend geschreven. Ook de illustraties zijn mooi en voegen zeker wat toe. Absolute aanrader!!”

C.’t.H: “Een vrolijk en onderhoudend boek.”

P.P: “Ik ben mij ook in het boek aan het verdiepen. Ik lees langzaam zodat dit mooie verhaal lang mag duren.”

C.S.: “Mooi verhaal waarbij een stuk geschiedenis laagdrempelig in roman de lezer bereikt. De verwondering voor Clara word treffend op papier gezet. Het verhaal word onderbroken door brieven wat prettig leest. De auteur heeft een prettige vertelstijl en de cover is aantrekkelijk.”

M.K.: “Prachtig geschreven!”

A.S.B.: “Ik heb zeer genoten van je boek. Heel fascinerend! Wat een onderzoek werk. Mooie foto’s en plaatjes. Ik wist niet dat een neushoorn zo’n lief dier was.”

T.F: “Met veel plezier heb ik je boek gelezen. Natuurlijk over de tocht van Clara, maar ook alle weetjes eromheen: over de scheepswerf, (voor de kar)-ik heb daar jaren vlakbij gewoond en een vriendin woont in Landsmeer, een andere op de Nieuwerdammerdijk, dus een deel van de route zie ik zo voor me- de drukkerij en de porseleinfabriek, de muntenmakers en de tekenaars/schilders enz. Vanmorgen naar het Rijks geweest.Zo leuk en zo herkenbaar na het lezen van het boek!

Anne Zuidhoek, auteur : “Een interessant onderwerp en het boek ziet er bar mooi uit.”