C Lezersreactie

G.P.: “Ik heb het boek over Clara met heel veel plezier gelezen. Net als bij ‘Kom Atir kom’ werd ik helemaal meegezogen in het verhaal en zag in gedachte Clara op een kar door Europa trekken. Heerlijk om vooral nog eens te lezen, en nog eens. Ben erg benieuwd of na Clara en Zarafa de auteur zich nog eens gaat wagen aan een ander bekend dier: olifant Hansken.”

Adrie van den Berg, auteur van de Leeuw van Alpi: “Wat heb je een intrigerend boek over Clara geschreven. Ik had heel even moeite om er in te komen. Dat kwam bovenal door de fragmentarische opbouw van het verhaal. Maar naarmate je met meer zijdelingse informatie op de proppen komt wordt het uitnodigend spannend. Wat heb je een detailrijke achtergrondkennis over de tijd waarin Clara door Europa trok. En wat een ongelooflijk gevoel voor de sfeer per stad en land. En wat verlekkerend zijn de technische weetjes over bij voorbeeld het slaan van penningen. Het was dus genieten.”

M.S.: “Ik heb het boek nog niet uit, maar wat is het boeiend geschreven!!! Puur genieten!”

O.d.R. : “Ik heb genoten van je boek, Agnita! Erg leuk en interessant om te lezen met een mooie verhaallijn ertussen. Aanrader!!”

A.d.J. (boekhandel de Vries in Zierikzee: “Het is een geweldig boek!”

A.K.:”Wederom chapeau!”

M.N.: Wat heb ik genoten van je boek!!!! Ik heb het al een paar dagen uit en het even laten bezinken. De laatste episode vond ik zelfs dermate emotioneel, dat ik het spijtig vond om afscheid te nemen van de hoofdpersonen, Clara als ‘persoon’ meegerekend. Allen prachtig gekarakteriseerd!


M.S: “Wat heb ik van Clara genoten! Wat een verhaal en zo beeldend beschreven. Chapeau Agnita!!! Ik ben helemaal met haar meegereisd net als met Zarafa! Wat een fantastische roman is Clara. Geweldig zoals jij kunt vertellen! Meesterlijk, meeslepend en ontroerend geschreven. Ook de illustraties zijn mooi en voegen zeker wat toe. Absolute aanrader!!”

P.P: “Ik ben mij ook in het boek aan het verdiepen. Ik lees langzaam zodat dit mooie verhaal lang mag duren.”

C.S.: “Mooi verhaal waarbij een stuk geschiedenis laagdrempelig in roman de lezer bereikt. De verwondering voor Clara word treffend op papier gezet. Het verhaal word onderbroken door brieven wat prettig leest. De auteur heeft een prettige vertelstijl en de cover is aantrekkelijk.”

M.K.: “Prachtig geschreven!”

Anne Zuidhoek, auteur : “Een interessant onderwerp en het boek ziet er bar mooi uit.”