Persbericht

De roman speelt zich af in het Den Haag van de jaren zestig.

In Boekhandel Paagman presenteert Agnita de Ranitz (Den Haag, 1952) op donderdag 7 april haar debuutroman De vrouw op het perron (Uitgeverij Brevier).

Agnita de Ranitz schreef een intrigerende roman waarin elementen uit het vooroorlogse Rotterdam en het Den Haag van haar jeugd – in de wijken Duinoord en Statenkwartier – een opvallende rol spelen. Een krantenartikel over een vreemde ontmoeting op het station inspireerde haar tot een zoektocht in heden en verleden met een verrassend resultaat. Aan het schrijven ging langdurig historisch onderzoek vooraf. In het boek zijn foto’s opgenomen uit de tijd waarin het zich afspeelt.

Cornelia, de hoofdpersoon, komt op het perron van Delft een vrouw tegen die als twee druppels water op haar lijkt. Geschokt kijken ze elkaar een ogenblik aan. Dan draait de ander zich om en verdwijnt. Cornelia vermoedt dat ze haar tweelingzusje ontmoet heeft. Maar dat kan niet: die is kort na haar geboorte overleden. Wie is dan toch die vrouw op het perron? Haar verwarring is compleet als ze een gele roos vindt.

Bijzonder is dat de vrouw die het boek de titel geeft maar één keer in het hele boek voorkomt. Ook mengt een oude vrouw zich op geheimzinnige wijze in het verhaal.

Agnita de Ranitz woont en werkt in Frankrijk. Ze is gemeenteraadslid in haar woonplaats en beeldhouwster.

De presentatie vindt plaats bij Boekhandel Paagman op de Frederik Hendriklaan 217 te Den Haag op 7 april van 19:00 tot 21:00 uur. Opgave bij Paagman is gewenst.

Boekpresentatie tijdens de feestelijke heropening van het Trammuseum Rotterdam op 7 mei. De openingstijden zijn van 11:00-17:00 uur.

De blog-website van het boek is http://www.agnitaderanitz.com

___________________________________________________________

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Agnita is beschikbaar voor interviews. U kunt haar bereiken via agnitaderanitz@gmail.com

Het boek De vrouw op het perron wordt uitgevoerd in paperback met flappen, telt 240 pagina’s en kost € 19,90. ISBN: 9789491583827. Een recensie-exemplaar kunt u aanvragen bij de uitgeverij: info@brevieruitgeverij.nl