Persbericht

In de voetsporen van Zarafa Ga mee op reis van Marseille naar Parijs

Agnita de Ranitz

Een historische reisgids waarmee je de route die de eerste giraffe in Frankrijk liep, per auto kunt nareizen van Marseille naar Parijs

Na haar succesvolle roman Kom Atir kom van vorige zomer over Zarafa, de eerste giraffe in Frankrijk, die in 1827 een voetreis van Marseille naar Parijs aflegde, is van Agnita de Ranitz nu een historische reisgids verschenen waarmee men dezelfde route kan afleggen per auto!

In de haven van Marseille ruiken we weer de geur van vis, van slik en teer, we lopen met de giraffe in Aix-en-Provence over de Cours Mirabeau, drinken in Avignon onder de platanen een glas wijn en bewonderen het amfitheater in Orange. Agnita neemt je mee naar de lavendelvelden op zoek naar de razendsnel vliegende kolibrievlinder en stelt voor in hetzelfde hotel te overnachten als de zoöloog Saint-Hilaire, de jonge Soedanees Atir en de giraffe, bijna 200 jaar geleden.

Deze unieke, handige en overzichtelijke reisgids staat boordevol kleurrijke foto’s, illustraties, oude gravures, leuke culinaire en culturele tips, recepten, anekdotes en wetenswaardigheden uit de Provence, de Rhônevallei, de Bourgogne en de Morvan. En heel veel informatie die de auteur nog niet eerder in de roman had prijsgegeven.

Titelinformatie:

Titel: In de voetsporen van Zarafa
Ondertitel: Reis mee met de eerste giraffe door Frankrijk
Auteur: Agnita de Ranitz
Verschijning: 21 juli 2021 – Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks.nl ISBN: 9789083114538
NUR: 580
Uitvoering: Full colour met flappen, genaaid
Afmeting: 12,5 x 21,5
Aantal pagina’s: 240
Boekhandelskorting: 1 ex 42%, bij 3 exx 45% etc.

U kunt contact opnemen met ondergetekende voor:

* een recensie-exemplaar
* een interview met de auteur
* een lezing/signeersessie door de auteur in uw boekwinkel, bibliotheek, boekenclub of dierentuin * voor foto- en POS-materiaal
* voor hogere korting bij grotere bestellingen

Met vriendelijke groet,

Henriette Faas
T: 06 143 55 433
E: info@brainbooks.nl
I: http://www.uitgeverijdebrouwerij.nl Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks.nl