Kaviaar

Untitled design (47)
Finaliste Sweek schrijfwedstrijd mei 2019. Kort verhaal van max. 250 woorden met daarin 
verwerkt het woord ‘paleis’.

kaviaar
De sneeuw kraakt onder haar laarsjes, het cellofaan om het bosje tulpen knispert. Rode en gele. Zijn lievelingskleuren.
Eindelijk thuis. Haar bewegingen zijn vertraagd, haar vingers tintelen. Zoals ze elke avond deden, schenkt ze uit de ketel een glas champagne in en vervolgens lepelt ze langzaam het beetje kaviaar uit het laatste blik. Als de bodem zichtbaar is, scheurt ze het etiket Jumbo linzen eraf en zet het met de plastic bloemen erin naast Henks portret. Ze veegt een traan van haar wang. ‘Ik kom, mijn prins.’
Als ze in het wandspiegeltje kijkt, schrikt ze van haar inbleke gezicht. Dan legt ze zich neer op de stapel verzamelde kranten en trekt de deken over zich heen. Het licht van de straatlantaarn geeft de ruimte een gouden gloed. De koelkast is gevuld met boeken en tijdschriften, het winkelwagentje met kleren, op het kastje troont dat gekke Afrikaanse beeld op dat Henk haar jaren geleden gaf. En in de hoek de klapstoel. Daar zit nu haar vermaledijde teddybeer, die haar al een leven lang met één oog volgt, op welke plek ze ook is. Het plafondzeil klappert in de wind en doet de slinger met kerstballen heen en weer wiegen. Een glimlach verschijnt op haar gezicht en zachtjes komen de woorden over haar lippen: ‘ons paleisje, Henk.’
De nacht kleurt haar huid blauw.

Dit bericht werd geplaatst in Non classé. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s